Huilbabys

Koliek is een toestand van ontroostbaar huilen die kort na de geboorte tot de leeftijd van drie maanden kan optreden. Baby’s met koliek huilen erg hard en het lijkt of ze pijn hebben. De oorzaak van koliek blijft een medisch mysterie, hoewel sommige artsen denken dat het ligt aan een gevoelig zenuwstelsel of een onvolgroeid spijsverteringssysteem. Een baby met koliek is een van de grootste uitdagingen voor een moeder.

Een bevalling is voor zowel moeder als kind vaak een traumatische gebeurtenis. Immers, de baby moet vanuit een comfortabele, warme omgeving door een te nauw kanaal naar een kil buiten. Tijdens een normale bevalling kan de nek van de baby geforceerd raken. Dit is helemaal het geval bij een tang- of vacuumpompverlossing. De geforceerde wervelkolom kan diverse klachten tot gevolg hebben.

Vaak direct, maar soms ook na enkele weken kan de baby verschillende symptomen laten zien zoals: een voorkeurshouding, overstrekken, veelvuldig huilen/krijsen, buikkrampjes/koliek, onrustig, de vuistjes frequent ballen, niet goed kunnen ontspannen, moeite met slikken, veel spugen, etc.

Een chiropractor gebruikt specifieke hele zachte technieken om de werveltjes van de baby te corrigeren. Deze technieken zijn heel veilig en vormen geen enkel risico op complicaties. Uit Deens onderzoek bleken de resultaten van chiropractische behandeling van babies met koliek bij meer dan 90% succesvol.

Share This :